Stallplats

Vi erbjuder boxplatser i vårt hemtrevliga stall som rymmer fem hästar samt platser i våra tre uteboxar.

Hos oss får din häst halvinackordering, dvs de flesta stallpass sköter vi medan några är schemalagda och fördelade mellan hyresgästerna. Hästarna vistas mycket ute, vi har stora hagar och är måna om att det ska finnas bete året om. Det finns många ridvägar i omgivningarna och goda träningsmöjligheter. Våra grannar är Grindtorps Gård, Gillmyra och Åkersberga Ridcenter. Dessutom är det nära till goda kommunikationer med SL-trafiken.

Lite information kring stallplats på Åby  Gård

Hästarna är uppstallade i box/utebox.

Hästarna vistas ute i hage på dagen, varje dag från ca kl. 08:00 – 16:30. Hagarna utgörs huvudsakligen av åkermark (vall) med el-stängsel och vattenkar (källvatten).

I kallhyran ingår boxplats, plats i sadelkammare, saltsten och vatten.

Under juni – augusti hålls hästarna på sommarbete. Hästarna går då ute dygnet runt i sommarhagar (dessa används inte under uppstallningsperioden).

Boxplatsen kan under sommarmånaderna utnyttjas i viss utsträckning. Hästägaren står då själv för all fodring, in- och utsläpp och mockning samt bekostar såväl extrafoder som torvströ. Viss tid under sommaren är stallet stängt för underhåll och reparationsarbeten.

 

Kontakta oss för detaljerad information och aktuella priser.

uteboxar